Cenimar, la garantia d'un servei professional, fiable i respectuós

 Cenimar / EL procés


 • 1. Abans d'embarcar...Obrir o tancar

  El procés d'escampar les cendres al mar és un acte solemne i ple d'emotivitat, per això oferim un servei professional, fiable i respectuós, atès per personal qualificat que tindrà cura de tots els detalls.

  En contactar amb el client o amb els familiars que desitgin realitzar la cerimònia d’escampar les cendres d’una persona estimada al mar, s’explica detalladament tot el que Cenimar pot oferir per què el record d’aquest acte sigui el més entranyable possible.

  Una petita xerrada ens permet informar sobre la legislació vigent, les pautes a seguir per a una bona navegació fins el punt autoritzat (què fer en cas de mal temps, mesures de seguretat a bord, etc.) així com acordar tots els detalls de la cerimònia.

  En general, oferim un ambient agradable i serè, en el qual els familiars i persones properes tinguin sensació de tranquil·litat.

 • 2. L'embarcamentObrir o tancar

  L'embarcament es realitza habitualment al port base de l'Estartit (Girona) tot i que es possible embarcar en ports propers com ara l'Escala.

  Cal tenir em compte que les embarcacions de Cenimar tenen el port base a l'Estartit i que la zona autoritzada per a escampar les cendres és situada a unes tres milles d'aquest port, per aquest motiu, embarcar a l'Estartit facilita tant la navegació com altres accions derivades de l'activitat.

  Un cop a bord, s'explica als assistents quins són els sistemes de seguretat a bord i tot seguit es posa rumb a la zona triada, dins el perímetre autoritzat, per escampar les cendres.

 • 3. On i com es realitza la cerimòniaObrir o tancar

  Un cop arribats al punt triat i autoritzat, oferim una petita explicació a la família o al responsable d'escampar les cendres, sobre la millor manera de fer-ho.

  Especialment, estudiarem la direcció del vent i l'estat i direcció dels corrents marins, per situar-nos a l'indret idoni per tal d'escampar les cendres a favor de tots dos elements.

 • 4. Escampar les cendresObrir o tancar

  Tot seguit, iniciem la cerimònia d'escampar les cendres pròpiament dita. Si es desitja, podem realitzar les tradicionals salves en honor del difunt i a les embarcacions més grans, es pot disposar de serveis musicals a bord.

 • 5. Diploma i tornada al portObrir o tancar

  Finalment, oferim als familiars un diploma commemoratiu de l'acte, on s'identifica amb coordenades el lloc on s'han escampat les cendres. Això disposaran de la localització exacta, si en un futur desitgen tornar al mateix lloc on s'ha realitzat la cerimònia.

  Acabada la cerimònia, posem rumb a port i acabem l'acte un cop arribats. S'estima una duració aproximada d'una hora entre embarcament i desembarcament.

Per més informació i reserves, contacti amb nosaltres.